BancuriBancuri noi

Întrebare la Universitatea din Liverpool, examen la fizică

Conform unor postări de pe net, următoarea întrebare ar fi fost pusă la un examen de fizică la Universitatea din Liverpool.

Răspunsul dat de unul dintre studenți a fost atât de profund” încât profesorul l-a împărtășit colegilor săi, iar astfel am ajuns și noi să avem plăcerea de a-l cunoaște.

Întrebare suplimentară: Este iadul exoterm (emite căldură) sau endoterm (absoarbe căldură)?

Pentru a-și demonstra opinia, cei mai mulți studenți au folosit legea lui Boyle, care spune că un gaz se răcește atunci când se extinde și se încălzește atunci când este comprimat, sau ceva similar. Însă unul dintre studenți a scris următoarele: “ În primul rând, trebuie să cunoaștem cum se schimbă masa iadului în timp. Așadar, trebuie să cunoaștem rata cu care sufletele intră în iad comparativ cu rata celor care pleacă din iad. Cred că putem să presupunem cu destul de multă siguranță că, odată ce un suflet ajunge în iad, nu mai iese niciodată. Prin urmare, nici un suflet nu iese din iad. În ceea ce privește rata celor care intră, să ne uităm la diferitele religii care există astăzi în lume. Cele mai multe dintre aceste religii spun că, dacă nu ești un membru al lor, vei ajunge în iad. Dat fiind că existe mai mult de o singură asemenea religie și cum oamenii nu sunt membrii mai multor religii simultan, putem să facem estimarea că toate sufletele merg în iad. Date fiind ratele nașterilor și deceselor, putem să spunem că numărul sufletelor din iad crește exponențial. Acum trebuie să ne uităm la volumul iadului. Din cauza că legea lui Boyle spune că, pentru ca temperatura în iad să rămână constantă , volumul iadului trebuie să crească proporțional cu numărul sufletelor care intră. Acest lucru arată că sunt două posibilități:

(1) Dacă iadul se extinde cu o rată mai mică decât cea cu care intră sufletele în el, atunci temperatura și presiunea în iad vor crește atât de mult încât până la urmă se va declanșa tot iadul pe pământ.

(2) Dacă iadul se extinde cu o rată mai mare decât cea cu care intră sufletele în el, atunci temperatura și presiunea vor scădea până când o să înghețe iadul. Așadar, care dintre ele este?

Dacă acceptăm postulatul pe care mi l-a dat Sandra în primul an de facultate, “o să înghețe iadul înainte să mă culc cu tine” și ținând cont de faptul că m-am culcat cu ea azi-noapte, atunci ipoteza a doua trebuie să fie cea corectă. Prin urmare, sunt sigur că iadul este endoterm și că a înghețat deja. Corolarul acestei teorii este că, din moment ce iadul a înghețat, rezultă că nu mai acceptă nici un suflet și a disparut…ramanand numai Raiul, ceea ce, prin urmare dovedește existența unei ființe divine – ceea ce explică de ce, noaptea trecută, Sandra striga: “Dumnezeule!”.

Acest student a fost singurul care a luat nota 10.

Sursa: mioritice

Alte postari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

O sa iti placa si:
Close
Back to top button