BancuriBancuri noi

Două dorințe

Un tip intră într-o cârciumă cu un ditamai struțu’ după el…


Chelnerița veni să ia comanda.
Tipul zise: “Un hamburger, cartofi și o coca”, apoi întrebă struțu’: “Tu ce vrei?” “La fel!” zise struțu’.
În scurt timp chelnerița se-ntoarse cu mâncarea și zise: “Poftiti, face 28,45!″. Omul băgă mâna-n buzunar și scoase, din prima, fără să se uite, exact suma care-i trebuia, cu marunțiș cu tot…
A doua zi, omul și struțul reveniră...
Tipu’ spuse: “Un hamburger, cartofi și o coca”. Struțu’:“La fel!”
Chestia deveni obișnuință pâna când, într-o seară chelnerița întrebă:
“Ca-ntotdeauna?” “Nu!” zise tipul… ”E vineri seară, așa ca vreau o friptură, cartofi copți, o salată și o sticlă de vin!” “Același lucru și pentru mine!” adăugă struțu’.
După un timp chelnerița se-ntoarse cu comanda și zise: “Poftiți, face 72,38!″ Omul băgă mâna-n buzunar și scoase, din prima, fără să se uite, exact suma care-i trebuia, cu marunțiș cu tot, la fel ca-ntotdeauna…
Atunci, chelnerița nu-și mai putu stăpâni curiozitatea:“Scuzați-mă, domnule, cum de reușiți ca să aveți, întotdeauna, pregatită suma exactă, scoțând-o din buzunar, fără ca măcar să vă uitați?
“Păi,” zise tipul, “acu’ câțiva ani făceam curat în pod și am găsit o lampă veche... Când am încercat s-o lustruiesc a ieșit din ea un duh și s-a oferit să-mi îndeplinească două dorințe. Prima mea dorință a fost: de câte ori va trebui să plătesc pentru ceva, să bag mâna-n buzunar și să găsesc acolo –întotdeauna- exact banii potriviți!”
“Dar e fantastic!” zise chelnerița. “Cei mai mulți oameni și-ar fi dorit un milion de euro sau cine știe ce alte averi; însă dumneata vei fi atât de bogat, cât vei dori, pentru tot restul zilelor!”
“E-adevărat! Fie ca e vorba de o sticlă de lapte, un pachet de țigări, un apartament sau un Rolls Royce, suma exactă se află pregatită la mine-n buzunar!”
“Super tare!” zise chelnerița. “Auziți, da’ care-i treaba cu struțu’?”
Omul trase aer în piept, oftă lung și zise: “A doua dorință a fost: aș vrea să am, tot timpul, lângă mine o păsărică înaltă, cu fundu’ mare, cu cracii lungi și care să fie de-acord cu tot ce spun!”

Alte postari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

O sa iti placa si:
Close
Back to top button