Bancuri

Dorința

Un tip intra intr-o carciuma cu ditamai strutul dupa el.

Chelnerita veni sa ia comanda. Tipul zice:

– Un hamburger, cartofi prajiți si o cola.

Apoi intreaba strutul:

– Tu ce vrei?

– La fel! zice strutul.

In scurt timp chelnerita se intoarse cu mancarea si zise:

– Poftiti, face 63.50 de lei. Omul baga mana in buzunar si scoate din prima, fara sa se uite, exact suma care-i trebuie, cu maruntis cu tot…

A doua zi, omul si strutul revin la aceeasi carciuma, face tipul comanda, strutul vrea la fel, vine nota de plata 35.50, baga mana in buzunar si scoase fix cat trebuie.

A treia seara se intampla la fel, iar chelnerita nu-si mai putu stapani curiozitatea:

– Scuzati-ma domnule, cum reusiti sa aveti intotdeauna pregatita suma exacta, scotand-o din buzunar fara macar sa va uitati?

– Pai, zise tipul, acum cativa ani faceam curat in pod si am gasit o lampa veche. Cand am incercat sa o lustruiesc a iesit din ea un duh si s-a oferit sa-mi indeplineasca doua dorinte.
Prima a fost cam asa: de cate ori va trebui sa platesc pentru ceva, sa bag mana in buzunar si sa gasesc acolo intotdeauna exact banii potriviti…
– Dar e fantastic! zise chelnerita. Cei mai multi oameni si-ar fi dorit un milion de dolari sau cine stie ce alte averi, insa dumneata vei fi atat de bogat cat vei dori, pentru tot restul zilelor!
– E-adevarat. Fie ca e vorba de o sticla de lapte, un pachet de tigari, un apartament sau o masina luxoasa, suma exacta se afla pregatita la mine-n buzunar.
– Extraordinar, exclama chelnerita. Auziti, dar care-i treaba cu strutul?
Omul trase aer in piept, oftă apoi lung si zise:
– A doua dorinta a fost cam asa: O pasarica inalta, cu fundul mare, cu cracii lungi si care sa fie de-acord cu tot ce spun…

Alte postari

Back to top button